Dutch Academy of Performing Arts

Over DAPA

De Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) is dé theateropleiding die jou op basis van jouw specifieke talent een opleiding biedt tot een carrière als professioneel artiest.

DAPA is een opleiding van ROC Mondriaan en de NME foundation. Dankzij jarenlange ervaring staat DAPA garant voor zowel onderwijstechnische expertise als artistiek inhoudelijke kennis en de koppeling naar de beroepspraktijk via NME events en Harlekijn. DAPA biedt een breed assortiment aan opleidingen van topniveau. Met het unieke opleidingsconcept en het internationale netwerk waarmee stagemogelijkheden worden gerealiseerd, biedt DAPA haar studenten ongekende kansen.

DAPA biedt dankzij de samenwerking tussen ROC Mondriaan en de NME foundation een unieke opleiding tot allround artiest. Iedere opleiding is samengesteld op basis van erkende richtlijnen, aangevuld met actuele ontwikkelingen in het professionele werkveld. 

Studenten van DAPA zijn succesvol in de professionele artiestenwereld. Zij vinden werk in de volgende sectoren:

  • (Muziek-)theaterproducties;
  • Entertainmentindustrie;
  • Film en televisie;
  • Muziekindustrie.

Droom jij van een toekomst in het theater? Of je nu zelf op de planken wilt staan, kostuums wilt ontwerpen of theatertechniek wilt programmeren, de Dutch Academy of Performing Arts biedt jouw een plek om je loopbaan als theater professional te starten.

Ben je nog niet klaar met je middelbare school, maar wil je je wel voorbereiden of oriënteren op een opleiding aan de DAPA? Meld je dan nu aan voor de vooropleiding van DAPA.