Dutch Academy of Performing Arts

Auditie doen

Elkaar leren kennen tijdens auditie

Als je een opleiding bij DAPA wilt volgen, kies je voor een intensieve opleiding die je in trainingen en op de planken voorbereid op een carrière als artiest. Zowel jij als wij willen daarbij weten of DAPA ook echt de juiste keuze is en daarom willen we voorafgaand aan je inschrijving kennismaken tijdens de DAPA audities.

De DAPA audities binnen met de zogenaamde eerste ronde waarbij het volgende voorbij komt:

  • Zangauditie: je zingt een solonummer  onder begeleiding van onze pianist. Zorg dat je zelf de juiste bladmuziek bij je hebt;
  • Dansauditie: bij de dansauditie leert onze choreograaf je technische dansoefeningen en een combinatie aan;
  • Spelauditie:de spelauditie bestaat uit een korte monoloog van maximaal 1,5 minuut, die je zelf mag uitkiezen.

DAPA audities 
Je opleiding bij DAPA wordt voorafgegaan door je auditie. Tijdens de auditie wordt iedere kandidaat beoordeeld op artistiek potentieel, zang-, dans- en speltechnische vaardigheden en fysieke mogelijkheden om de opleiding te kunnen volgen. De auditiedata voor schooljaar 2019-2020 vind je hier.

Om je aan te melden voor deze DAPA audities vul je de pdf van het auditieformulier in en stuur je dit naar ons op.  Per jaar maximaliseren we de instroom van talenten in jaar 1 op maximaal 21 om de volledige aandacht en ruimte te kunnen geven aan je individuele ontwikkeling tot artiest.

DAPA Meeloopdagen

Wil je kennismaken met de opleidingen van DAPA, kom dan een dag met een van onze huiduge studenten meelopen. Aanmelden kan via dapa@musicalopleiding.nl.

Nog geen eindexamen, maar wel alvast beginnen met trainen? Dat kan!
Doe je nog geen eindexamen, maar wil je wel alvast beginnen met trainen om uiteindelijk een opleiding tot artiest te kunnen volgen, dan kun je terecht bij de vooropleiding van DAPA: de NME Junior Academie. De NME Junior Academie kun je naast je middelbare school volgen en biedt je de mogelijkheid om op het gebied van zang, dans en spel je talenten te ontwikkelen.

Wil je meer informatie over de vooropleiding van DAPA? Ga naar www.nme-foundation.nl.