Dutch Academy of Performing Arts

DAPA Nieuws

27-02-13
Van uitvoerend artiest tot cultureel ondernemer

Lachend bereiken DAPA studenten hun onafhankelijkheid
 
Jaarlijks maken studenten van de Dutch Academy of Performing Arts kans om onder de vlag van Harlekijn – Talent Scouting & Theatrical Productions een geheel eigen productie op de markt te zetten. Eerder hebben studenten hun nek uitgestoken en kon het publiek genieten van onder andere 'Anti-©Klit' en 'Het Noorderkwartier'. Dit jaar meldden zich maar liefst zes waaghalzen aan met een ontwapenende versie van 'De Flat van Jet' als resultaat.

Inmiddels heeft de cast van De Flat van Jet, bestaande uit Daphne Bruinenberg, Maaike Schep, Ymke van Hoof, Jelmer Swaerts, Sven Abspoel en Tim Oortman, de twee try-outs achter de rug en maakt zij zich op voor de voorstellingen op 1, 2, 4 en 5 maart 2013 in Theatre de Rubain in Zoetermeer. “De kop is eraf en we zijn druk in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten en te zorgen dat het publiek in Zoetermeer kan genieten van geweldige voorstellingen.”, aldus Daphne Bruineberg. “Het is een hele klus om een voorstelling te produceren. Naast dat je de voorstelling eigen moeten maken, wat een hele klus is want een klucht lijkt zo eenvoudig en luchtig, maar vraagt om een ongekende concentratie en scherpte om te zorgen dat je de specifieke timing kunt toepassen, moet je er ook voor zorgen dat alles van decor tot en met programmaboekjes en van kleding tot en met techniek is geregeld.” 

Na het proefdraaien in Slootdorp staan de voorstellingen in Zoetermeer op de planning. Daphne: “We vinden het nu al jammer dat we ‘slechts’ zes keer spelen, maar het mooie is, dat de kaartverkoop extreem goed loopt. Vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart zijn al helemaal uitverkocht! Misschien een voorteken van een verlengde speelperiode door succesopties?”.

Kaarten voor De Flat van Jet zijn te reserveren via ons reserveringssysteem.