Dutch Academy of Performing Arts

DAPA Nieuws

17-01-13
Gezocht: talenten met ambitie en doorzettingsvermogen

Artiesten in spe uitgenodigd voor DAPA open huis dagen

Op dinsdag 12 maart 2013 kunnen jonge aanstormende talenten kennismaken met de opleidingen, docenten en studenten van de Dutch Academy of Performing Arts. Net als voorgaande jaren worden de geïnteresseerden verwelkomd in het Stadstheater, waar uitleg over de opleidingen wordt gegeven, maar tevens optredens van de huidige studenten plaatsvinden. Aansluitend kunnen in de verschillende lokalen van het eigen gebouw workshops van de diverse vakdocenten gevolgd worden, om tot slot op de informatiemarkt de resterende vragen te stellen en misschien wel direct het auditieformulier in te vullen voor de eerste ronde van de audities op 9 & 10 maart 2013.

Binnen de opleidingen van DAPA worden talenten uitgebreid gevormd. Naast de technieken en vaardigheden die een artiest nodig heeft om te kunnen werken, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de mogelijkheden om als zelfstandig ondernemer in de culturele sector te werken en krijgen studenten de kans om op het hoogst mogelijke niveau ervaring op te doen in de beroepspraktijk. Het afgelopen jaar vervulden studenten van DAPA stages bij onder andere het Nationaal Toneel, Disneyland Paris, DreamsLive van RTL Wentink, enzovoorts. Dankzij de unieke samenwerking van tussen DAPA, NME events en Harlekijn - Talent Scouting & Theatrical Productions vervulden talenten van DAPA eveneens stages binnen de Nederlandse première van The Witches of Eastwick, de concertreeks Musical Classics en Musical Proms.

Dankzij de aandacht voor een brede ontwikkeling van talent, zijn studenten van DAPA succesvol na het afronden van hun opleiding. Ook het afgelopen jaar kregen vele studenten een plek aangeboden bij vervolgopleidingen in het binnen- en buitenland. Andere studenten kozen ervoor direct de arbeidsmarkt te betreden en komen hier goed beslagen ten ijs. De dames van SWAY kregen naamsbekendheid dankzij hun optredens in X-factor, prolongeerden hun succes als stagiair in de theatertour van Angela Groothuizen en touren inmiddels als professional met haar in de reprise. April Darby volbracht tijdens haar studie een stage als soliste in de theatertour Soul Sisters, sloot haar studie af naast Linda Wagenmakers en Joke de Kruijf in The Witches of Eastwick en is inmiddels als understudy van Dolores aan het repeteren voor Sister Act.

Talenten die hun droom van een professionele carrière in het artiestenvak waar willen maken kunnen zich via dapa@musicalopleiding.nl opgeven voor de DAPA open huis dagen. Talenten die nu al weten dat zij hun droom willen waarmaken, downloaden eenvoudig het auditieformulier. Wij kijken ernaar uit de talenten tijdens de open huis dagen en de audities te verwelkomen bij de kickstart van hun carrière! 

Meld je nu aan voor de audities!